Login gebruikers

Home
Steun de Junioren!
Tuesday 15 December 2009

De Telefoongids & Gouden Gids stelt € 500.000,- beschikbaar voor goede doelen.  Het Juniorenkorps van de Tambourijnen is een van die goede doelen. Ze hebben hard nieuwe uniformen nodig!

Om ze te helpen, moet je het Juniorenkorps nomineren. Jouw nominatie is hard nodig!
Hoe meer nominaties, hoe meer succes.

Nomineren kan tot 28 januari 2010, dus wees snel en help onze Junioren aan een nieuw uniform. Klik op onderstaande link.

 

nomineer dit goede doel

 

 

 
KLETSPRAOT: Jubileum editie
Saturday 05 December 2009

ImageIn de periode 1973 tot 2004 verscheen in het clubblad van de Tambourijnen (ShowTime) een serie "humoristische beschouwingen" van de hand van een zekere Cobus. Geschreven in het "plat Endhoves" , werden deze artikelen in brede kring gelezen en gewaardeerd, en trokken ze zelfs landelijke belangstelling! Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Tambourijnen heeft Cobus op de feestavond nogmaals zijn "licht" laten schijnen over de Tambourijnen. Zoals beloofd publiceren we hier zijn schitterende verhaal......

 

50  JAOR TAMBOURIJNEN
Beste mensen, d’r is mij gevraogd iets te vertellen over 50 jaor Tambourijnen, en ’t liefst in plat Eindhoves zudè iedereen ’t ken verstaon, en op de manier waorop ik ’t vruuger in de Tambourijnenbuukskes dee, mar, zeeje ze, ’t mag nie langer duren as 10 minute en houw ’t simpel,  nie te veul moeilijke woorden,  want d’r zit vanaovond vanalles binnen.
Ouw leden, jonge leden,  taxisjefeurs…. bankemployees …… compjoetermensen en zelfs belastingambtenaren, mar…. ok heul veul gepensioneerden,  vutters en nog meer van da spul….

Ja …. 50 Jaor ….. is nie niks, ze hebben ’t in de krant de leste tijd veul over vergrijzing, mar as ik hier is rondkijk lijkt ‘t meer ‘nne kaalslag, ….. en al dè grijs haor en heulemol gin haor is echt nie vur niks, ’t waar ok ‘nne zwaore tijd vruuger bij ons clubke, zeker in ‘t begin.  Mar …..wij hadde ’t ok veul moeilukker as tegesworrig. Ik wil dè efkes uitleggen, want d’r is verrekkes veul veranderd in die 50 jaor, jonge jonge…… luister …….

 

Lees meer...
 
Eerste repetitie Jubileumorkest geslaagd!
Wednesday 28 October 2009

ImageRepetitie op woensdag 11 november
Het was wel wat geimproviseer (we wisten niet tevoren wat de belangstelling zou zijn), maar we hebben de 11e een geslaagde eerste repetitie van het Jubileumorkest gehad. Nadat iedereen weer opnieuw kon kennismaken (wie was toch die...?) werd gestart met een gescheiden repetitie voor slagwerk en blazers. De slagwerkers waren vrij snel klaar, en zochten -traditiegetrouw- direct de bar op. Waren ze daarom zo snel klaar?

ImageDe blazers gingen onder leiding van -de nog steeds kwieke!- Toon Walravens van start met een "gouwe ouwe". Toon voelde zich weer helemaal in zijn element, en begon tussendoor wat anecdotes uit het Tambourijnenverleden te vertellen: reden waarom een van de oudleden de opmerking "Toon, gaan we nu blazen...???" maakte.  Iedereen, jong en oud, vond het prachtig om weer eens de bekende Tambourijnennummers te maken. En gelukkig bleek maar weer eens dat het gevoel van "Tambourijn zijn" in alle generaties nog even sterk aanwezig is!

 

Aanvangstijd tweede repetitie zondag 22 november
De tweede repetitie is op Zondag 22 november, aanvang 12.00 uur (!) wederom in de Tambourijn, Kardinaal de Jongweg 75 in Eindhoven. Ook mensen die de eerste repetitie hebben gemist zijn gewoon welkom. Meedoen is belangrijk! Een na de repetitie staan zoals gewoonlijk de worstenbroodjes klaar!

 

 

Naar Tambourijnen.org

Nieuws via rss-feed

Kies hieronder welke nieuwsfeedtechniek je wil gebruiken.

Bezoekers enquete

Waarvan ken je de Tambourijnen?
 

Wie zijn er bezig?

Geen gebruikers online
Bezoekers: 226698